ΚΟΣΤΑΝΤIΑ (ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ) ΡΟΥΜΑΝΙΑ BOI 1993

1-1228746790-romania-1994

Η Κωνστάντια είναι η παλαιότερη υπάρχουσα πόλη από τη Ρουμανία, η δεύτερη μεγαλύτερη, εξετάζοντας το πληθυσμό και την οικονομική δύναμη. Η Κωνστάντια έχει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Ο λιμένας Κωνστάντια, ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, που έχει τη δυνατότητα να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια το δεύτερο στο μέγεθος στην Ευρώπη, μετά το Ρότερνταμ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τις 24 Μαΐου έως και τις 29 Μαΐου σε δύο μέρες.

Θέματα στα Αγγλικά


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (THESSALONIKI) ΕΛΛΑΔΑ BOI 1994

1-1228746663-el_simaia

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η πρωτεύουσα του νομού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε πληθυσμό 322.240, ενώ ο μητροπολιτικός πληθυσμός προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο κατοίκους. Κατέχει εξαιρετική γεωγραφική θέση, με λιμάνι στον Θερμαϊκό κόλπο Η Θεσσαλονίκη είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για το υπόλοιπο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 1 με 6 Οκτωβρίου σε δύο μέρες.

Θέματα στα Αγγλικά

ΒΑΡΝΑ (VARNA) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ BOI 1995

bulgaria

H Βάρνα είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και τρίτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία με πληθυσμό 349.031. Συνήθως αναφέρεται ως παραθαλάσσια ή θερινή πρωτεύουσα. Η Βάρνα ένας σημαντικός τόπος προορισμού τουριστών, πανεπιστημιακό κέντρο, θαλάσσιος λιμένας,η έδρα του πολεμικού και του εμπορικού ναυτικού, καθώς επίσης και η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βάρνας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 5 με 11 Οκτωβρίου σε δύο διαγωνιστικές ημέρες.

 Θέματα στα Αγγλικά