ΠΡΑΒΕΤΖ (PRAVETZ) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ IOI 1989

bulgaria

Tο Πράβετζ είναι μια πόλη στην κεντροδυτική Βουλγαρία, με απόσταση περίπου 60 χλμ από την Πρωτεύουσα Σόφια. Έχει πληθυσμό 4.512 ατόμων. Το πρώτο εργοστάσιο μικροεπεξεργαστών στην Βουλγαρία κατασκευάστηκε στο Πράβετζ.  Οι υπολογιστές αυτοί  ονομάστηκαν Pravetz -82 και είχαν κίτρινα και μαύρα πληκτρολόγια.

 

Σήμερα η πόλη είναι γνωστή για τις Πανεπιστημιακές της εγκαταστάσεις καθώς και δύο Λύκεια με υψιλό επίπεδο. Φημίζεται επίσης για το γήπεδο του Γκολφ ,για τις γύρω του φυσικές ομορφίες και τα χωριά του Σουμνενε, Ντραγκοιτσα κλπ.

 

MΙΝΣΚ (MINSK) ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ IOI 1990

leukorosia

Το Μινσκ είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη στη Λευκορωσία, που τοποθετείται ανάμεσα στους ποταμούς Svislach και Niamiha . Βρίσκεται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των λόφων του Μινσκ, μια περιοχή κατηφορικών λόφων προερχόμενων από τα νοτιοδυτικά. Το Μινσκ είναι το σημαντικότερο εκπαιδευτικό κέντρο της Λευκορωσίας. Έχει πάνω από 500 νηπιαγωγεία, 258 σχολεία, 28 κολλέγια μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και 36 όργανα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων 12 σημαντικών εθνικών πανεπιστημίων που ειδικεύονται σε ορισμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 15 με 21 Ιουλίου σε 2 γύρους  και συμμετείχαν 25 χώρες.

Πρώτoς γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση

Δεύτερος γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση


ΑΘΗΝΑ (ATHENS) ΕΛΛΑΔΑ 1991

1-1228746663-el_simaia

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ιστορικά είναι μια απ’ της γηραιότερες πόλεις διεθνώς, με ηλικία που αγγίζει τα 3000 χρόνια. Κατά την αρχαιότητα ήταν μια ισχυρή πόλη-κράτος, κέντρο οικονομικών, εμπορικών, πολιτιστικών, πολιτικών, φιλοσοφικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Έχει να επιδείξει μια σειρά εξεχουσών προσωπικοτήτων πολιτογραφημένων σαν Αθηναίων όπως ο Σωκράτης ,ο Πλάτωνας,ο Σοφοκλής, ο Περικλής κ.α. Η ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη όλων τον επιστημών, καθώς και η εφαρμογή του πρώτου μοντέλου δημοκρατικού πολιτεύματος της χάρισαν δίκαια το προσωνύμιο Λίκνο του Πολιτισμού. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ιστορικά της μνημεία που διασώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Επίνειο της ιστορικής πόλης είναι ο Πειραιάς.

Μια δραστήρια και κοσμοπολίτικη μητρόπολη με έναν αστικό πληθυσμό 3.3 εκατομμυρίων και το συνολικό πληθυσμό περίπου 3.8 εκατομμυρίων,η Αθήνα είναι κεντρική στην οικονομική, χρηματική, βιομηχανική, πολιτική και πολιτιστική ζωή στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αρκετά αστικοποιημένη πόλη, αρκετά ακριβή και με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου που αντιστοιχούν στους κατοίκους της στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά έργα αναστροφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ενώ η μητροπολιτική φιλοσοφία ανάπτυξης φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια των λοιπών γνωστών μεγαλουπόλεων παγκοσμίως. Η σύγχρονη Αθήνα γίνεται γρήγορα κύριο επιχειρησιακό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη Βαλκανική χερσόνησο.

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 19 με 25 Μαΐου και συμμετείχαν 26 χώρες.

Θέματα στα Αγγλικά

Μετάφραση