MΙΝΣΚ (MINSK) ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ IOI 1990

leukorosia

Το Μινσκ είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη στη Λευκορωσία, που τοποθετείται ανάμεσα στους ποταμούς Svislach και Niamiha . Βρίσκεται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των λόφων του Μινσκ, μια περιοχή κατηφορικών λόφων προερχόμενων από τα νοτιοδυτικά. Το Μινσκ είναι το σημαντικότερο εκπαιδευτικό κέντρο της Λευκορωσίας. Έχει πάνω από 500 νηπιαγωγεία, 258 σχολεία, 28 κολλέγια μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και 36 όργανα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων 12 σημαντικών εθνικών πανεπιστημίων που ειδικεύονται σε ορισμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 15 με 21 Ιουλίου σε 2 γύρους  και συμμετείχαν 25 χώρες.

Πρώτoς γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση

Δεύτερος γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση


ΜΕΝΤΟΖΑ (MENTOZA) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1993

1-1228747708-argentina

                H Mεντόζα είναι πόλη στο δυτικό τμήμα της Αργεντινής, Βρίσκεται σε έναν σημαντικό δρόμο μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής. Είναι μια συχνή ενδιάμεση στάση για τους ορειβάτες που κατευθύνονται προς το Aconcagua (το υψηλότερο βουνό στο δυτικό ημισφαίριο) ή για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία και άλλες.. Το χειμώνα, οι σκιέρ έρχονται στην πόλη για την εύκολη πρόσβασή, που προσφέρει στις Άνδεις. Οι κύριες βιομηχανίες της περιοχής Mendoza είναι κατασκευή κρασιού και η παραγωγή ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 16 με 25 Οκτωβρίου σε 2 Διαγωνιστικές ημέρες και συμμετείχαν 51 χώρες.

1993ioilogo

Θέματα και αρχεία ελέγχου στα Αγγλικά

Ελληνική Μετάφραση


ΑΘΗΝΑ (ATHENS) ΕΛΛΑΔΑ 1991

1-1228746663-el_simaia

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ιστορικά είναι μια απ’ της γηραιότερες πόλεις διεθνώς, με ηλικία που αγγίζει τα 3000 χρόνια. Κατά την αρχαιότητα ήταν μια ισχυρή πόλη-κράτος, κέντρο οικονομικών, εμπορικών, πολιτιστικών, πολιτικών, φιλοσοφικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Έχει να επιδείξει μια σειρά εξεχουσών προσωπικοτήτων πολιτογραφημένων σαν Αθηναίων όπως ο Σωκράτης ,ο Πλάτωνας,ο Σοφοκλής, ο Περικλής κ.α. Η ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη όλων τον επιστημών, καθώς και η εφαρμογή του πρώτου μοντέλου δημοκρατικού πολιτεύματος της χάρισαν δίκαια το προσωνύμιο Λίκνο του Πολιτισμού. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ιστορικά της μνημεία που διασώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Επίνειο της ιστορικής πόλης είναι ο Πειραιάς.

Μια δραστήρια και κοσμοπολίτικη μητρόπολη με έναν αστικό πληθυσμό 3.3 εκατομμυρίων και το συνολικό πληθυσμό περίπου 3.8 εκατομμυρίων,η Αθήνα είναι κεντρική στην οικονομική, χρηματική, βιομηχανική, πολιτική και πολιτιστική ζωή στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αρκετά αστικοποιημένη πόλη, αρκετά ακριβή και με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου που αντιστοιχούν στους κατοίκους της στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά έργα αναστροφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ενώ η μητροπολιτική φιλοσοφία ανάπτυξης φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια των λοιπών γνωστών μεγαλουπόλεων παγκοσμίως. Η σύγχρονη Αθήνα γίνεται γρήγορα κύριο επιχειρησιακό κέντρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη Βαλκανική χερσόνησο.

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 19 με 25 Μαΐου και συμμετείχαν 26 χώρες.

Θέματα στα Αγγλικά

Μετάφραση