Αρχικά …

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Πληροφορικής απευθύνεται σε μαθητές της ιδιωτικής και Δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής (GCS – www.epy.gr) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων. Η επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από καθηγητές από όλα τα τμήματα Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνικών στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική επιτροπή αντίστοιχα από καθηγητές πληροφορικής της δ.ε., βραβευμένους και συμμετέχοντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κάθε χρόνο, οι νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού Πληροφορικής συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (www.ioinformatics.org) και στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής, ενώ οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαρτίζουν την Εθνική Πληροφορική Νέων Ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων στην Πληροφορική.

Πληροφορίες: E-mail: info(at)pdp(dot)gr, epy(at)epy(dot)gr
Τηλ: 2155051398 Δ,Τ,Τρ,Τε,Πε,Π (11.00-15.00)

MΙΝΣΚ (MINSK) ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ IOI 1990

leukorosia

Το Μινσκ είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη στη Λευκορωσία, που τοποθετείται ανάμεσα στους ποταμούς Svislach και Niamiha . Βρίσκεται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των λόφων του Μινσκ, μια περιοχή κατηφορικών λόφων προερχόμενων από τα νοτιοδυτικά. Το Μινσκ είναι το σημαντικότερο εκπαιδευτικό κέντρο της Λευκορωσίας. Έχει πάνω από 500 νηπιαγωγεία, 258 σχολεία, 28 κολλέγια μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και 36 όργανα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων 12 σημαντικών εθνικών πανεπιστημίων που ειδικεύονται σε ορισμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 15 με 21 Ιουλίου σε 2 γύρους  και συμμετείχαν 25 χώρες.

Πρώτoς γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση

Δεύτερος γύρος διαγωνισμού:

Θέμα στα Αγγλικά

Μετάφραση


ΛΕΥΚΩΣΙΑ (NICOSIA) ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΙ 1996

Η Λευκωσία (Τουρκικά: Lefkoşa, Αρμενικά: Նիկոսիա), γνωστή διεθνώς με το ιταλικό της όνομα Nicosia (από τα γαλλικά: Nicosie), είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Λευκωσία ήταν σειρήνα, μία από τις κόρες του Αχελώου και της Μελπομένης και το όνομά της μεταφράζεται ως «Λευκή Ουσία». Χτισμένη πάνω στον Πεδιαίο ποταμό, η Λευκωσία αποτελεί την έδρα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πληθυσμός του Δήμου Λευκωσίας ανέρχεται μόλις στους 55.014 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός ανέρχεται γύρω στους 240.000 κατοίκους στην ευρύτερη αστική περιοχή της πρωτεύουσας.

Η 4η ΒΟΙ πραγματοποιήθηκε σε 2 διαγωνιστικές ημέρες μεταξύ 19-25 Οκτωβρίου. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να επιλύσουν από 3 προβλήματα σε κάθε διαγωνιστική ημέρα.

Θέματα 1ης ημέρας στα Αγγλικά

Θέματα 2ης ημέρας στα Αγγλικά