ΜΕΝΤΟΖΑ (MENTOZA) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1993

1-1228747708-argentina

                H Mεντόζα είναι πόλη στο δυτικό τμήμα της Αργεντινής, Βρίσκεται σε έναν σημαντικό δρόμο μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής. Είναι μια συχνή ενδιάμεση στάση για τους ορειβάτες που κατευθύνονται προς το Aconcagua (το υψηλότερο βουνό στο δυτικό ημισφαίριο) ή για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία και άλλες.. Το χειμώνα, οι σκιέρ έρχονται στην πόλη για την εύκολη πρόσβασή, που προσφέρει στις Άνδεις. Οι κύριες βιομηχανίες της περιοχής Mendoza είναι κατασκευή κρασιού και η παραγωγή ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 16 με 25 Οκτωβρίου σε 2 Διαγωνιστικές ημέρες και συμμετείχαν 51 χώρες.

1993ioilogo

Θέματα και αρχεία ελέγχου στα Αγγλικά

Ελληνική Μετάφραση

9ος Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής – 1997

Για την επιλογή των μαθητών της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στις Διεθνείς Διοργανώσεις, Ολυμπιάδα και Βαλκανιάδα Πληροφορικής, του 1997 ο διαγωνισμός διεξήχθη σε 2 Φάσεις.

– Θέματα Προκαταρκτικής Φάσης

– Θέματα Τελικής Φάσης

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (NICOSIA) ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΙ 1996

Η Λευκωσία (Τουρκικά: Lefkoşa, Αρμενικά: Նիկոսիա), γνωστή διεθνώς με το ιταλικό της όνομα Nicosia (από τα γαλλικά: Nicosie), είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Λευκωσία ήταν σειρήνα, μία από τις κόρες του Αχελώου και της Μελπομένης και το όνομά της μεταφράζεται ως «Λευκή Ουσία». Χτισμένη πάνω στον Πεδιαίο ποταμό, η Λευκωσία αποτελεί την έδρα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πληθυσμός του Δήμου Λευκωσίας ανέρχεται μόλις στους 55.014 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός ανέρχεται γύρω στους 240.000 κατοίκους στην ευρύτερη αστική περιοχή της πρωτεύουσας.

Η 4η ΒΟΙ πραγματοποιήθηκε σε 2 διαγωνιστικές ημέρες μεταξύ 19-25 Οκτωβρίου. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να επιλύσουν από 3 προβλήματα σε κάθε διαγωνιστική ημέρα.

Θέματα 1ης ημέρας στα Αγγλικά

Θέματα 2ης ημέρας στα Αγγλικά